dilluns, 29 d’abril de 2013

Autorretrat Frontal ( Albrecht Dürer )

Nom del quadre : Autorretrat Frontal
Nom de l'autor: Albrecht Dürer
Any en el que es va fer: 1500
Lloc on es va fer: Munich, Alemania
Que es? És un retrat.
Tècnica utilitzada: Esta pintat en pintura al oli


Aquesta obra va ser realitzada en 1498, quan Dürer tenia 27 anys. No obstant això, aquest home que veiem aquí sembla més gran. Se'l veu frontalment, vestit de pellissa, amb llargs cabells i una expressió seriosa i serena, recordant a Jesucrist. Si algú que ho veiés no sabés que és un autoretrat de Dureo, pensaria que és Crist, amb els cabells daurats emmarcant un rostre allargat i serè.
Les faccions, la cara, però sobretot la mirada són captivadorament profundes.  Molt pocs quadres han arribat a transmetre tal efecte i Durer ho ha aconseguit amb el seu propi rostre.
Primer, hi ha el fons fosc que dóna un efecte de silenci. . La cara de Durero sobresurt dramàticament.
La seva mà acaricia la bata amb suavitat i ell solament ens veu a nosaltres. La llum és poca, però arriba del costat esquerre del quadre i és l'únic focus que il · lumina l'escena. Aquesta postura de la mà tocant el pit recorda igualment a les representacions de Crist.
El detall és sorprenent. Novament, Dürer treballa àrduament en el seu cabell del qual està obsessionat i li confereix tot el realisme i detallisme que li és possible. La minuciositat en el tractament del cabell és típica de Durer.
Característiques Pròpies del reinaixement:
Incorpora un nou tema, el retrat.
Cerca el realisme amb la bellesa humana.
Estudien l'anatomia humana.
I el quadre passa a tenir autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada