dimecres, 1 de maig de 2013

Trinitat (Masacció)

Trinitat (Masacció)La Trinitat
Tommaso Cassai o Massaccio
L'obra de La Trinitat va ser pintada durant vint-i-set anys.
Aquest fresc, va estar pintat a Florència (Itàlia), durant el 1427 (Quattrocento).
Aquesta obra és religiosa i es creu que va ser encarregada pel prior d’un convent anomenat, Alessio Strozzi.
Aquesta pintura és l’exemple més acabat del nou sistema de representació mitjançant la perspectiva lineal, per això el quadre es va pintar per mirar-lo frontalment.
La Trinitat és un quadre religiós on hi ha representat Jesucrist a la creu. Sembla molt real però no transmet massa sensacions. Els colors són reals i hi ha un efecte de profunditat sobretot en la part de darrere de l'arc. Les cares dels protagonistes del quadre no són massa definides en canvi la part superior de les columnes i els detalls de l'arc estan ben definits.
Tenint en compte que el quadre es titula "La Trinitat" i que la trinitat vol dir tres, és a dir, pare-fill-esperit sant, penso que en el quadre estan representats el fill com a Jesucrist, i la figura que hi ha darrere seu és el pare i l'esperit sant.
En aquest quadre podem identificar alguns elements del renaixement com la profunditat que hi ha darrere l’arc, la perspectiva de les figures, és a dir, la situació dels personatges en l’escena que hi ha representada, l’anatomia de les figures, com per exemple els músculs ben marcats de Jesucrist i el realisme de la imatge.